Stetinden - Sydpillaren

Guidet tur:

Sydpillaren er nok en av de største klassikerne i området, og gir deg max uttelling når det kommer til en full klatredag ute.

Turen har alt, en fantastisk utsikt, nydelig klatring over sva, dieder, riss og kaminer. Denne turen blir du å huske for resten av livet. 

Tilbaketuren går over eggen som vanligvis er normalveien opp, så her får du nesten 2 for 1. 

praktisk info

varighet: ca 13 - 17 timer. 

nivå: å klatre Sydpillaren med sine 13 taulengder er en lang tur, og krever at du har vært på noen lengre turer før. Ruten står i 6-, men det er bare noen taulengder helt øverst på ruten som er så vanskelig. Ruten beveger seg sakte opp fra et 3er og 4er nivå til å bli vanskeligere på toppen. Du bør kunne klatre 6 på sportsklatring ute, enten på led eller topptau. Kan kreve at vi klatrer en rute dagen før, hvis det er usikkerhet rundt erfaring og ferdigheter. 

væreavhengig: ja, ved dårlig vær blir det ingen tur. Kan sette opp tur til Hammarøyskaftet eller Kughelhornet om været tillater. det. 

oppmøte: vi møtes ved parkeringen rett utenfor Stetindtunnelen ved Storelv. Vi starter turen fra kl 06-08 på morgenen, avhengig av værforhold og gruppen. 

Vi kan være være behjelpelig med skyss og overnatting om ønskelig, ta kontakt. 

Påmelding og avmelding: Du melder deg på igjennom kontaktskjemaet nedenfor.

Når du får påmeldingen bekreftet, er den også bindende og en eventuell avmelding vil føre til et booking-gebyr på 20%.

Ved avtale om tur på en bestemt dato, vil det ved avbestilling mindre enn 10 dager før planlagt tur, faktureres hele beløpet for turen.

 

Hva trenger jeg? 

klær: du trenger vanlig tur-utstyr for høyfjellet. Husk at været i Nord - Norge sommerstid kan være utfordrende, så ta med jakke og bukse som tåler regn og vind, samt ullundertøy, lue og hansker. 

sko: ta med gode tursko som du er komfortabel med å gå langt i. Hvis du har klatresko, ta også disse med. 

utstyr: ta med en stor ryggsekk som egner seg for en lang dag i fjellet. NB. Husk at du skal ha med deg ekstra klatreutstyr i sekken. 30 - 40 litter er ofte passende. 


klatreustyr: hos oss kan du låne både hjelm, sele, tau og sikringsutstyr, men ta gjerne med dit eget utstyr om du har. Har du ikke klatresko, men ønsker å låne slike, ta kontakt så skal vi se hva vi klarer å ordne. 

Ansvar og sikkerhet:

Deltagelse på guidet klatretur skjer på eget ansvar. Klatring er definert som risikosport. Arrangøren tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som kan skje på turen, og eventuelle forsikringer må hver enkelt deltager ordne selv. Noen reiseforsikringer dekker risiko/ekstremsport, men ikke alle, sjekk med din leverandør. Ved å melde seg på, forutsetter arrangøren at deltager er innforstått med dette.

Guidene vi bruker er erfarne klatrere, og sikkerhet står alltid i høysetet. Guidene våre er kvalifisert instruktører etter Norges Klatreforbunds og  Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard.

.

pris

4000,-

per person. max 2 stk per guide.
minimum 5500 ,-

 
 

Er du alene, men vil ikke leie guide bare for deg?
Send oss en mail, så kanskje vi finner en gruppe du kan være med på.

Påmelding eller spørsmål

Nedenfor fyller du ut en eventuell forespørsel om påmelding til tur, eller hvis du bare har spørsmål vedrørende tur  

NAVN *
NAVN
Eventuell tidsperiode det passer
Eventuell tidsperiode det passer
Påmelding
Jeg bekrefter at jeg er kjent med vilkårene for påmeldingen og at jeg kjenner til risikoen forbundet med denne turen