Om Hvitblikk

Hvitblikk er et nord-norsk foretak som ble dannet i 2017. Foretaket driver i all hovedsak innen to forskjellige segmenter; medie og fjellføring.

Hvitblikk tilbyr fotografering til bedrifter og privatpersoner, alt fra bryllupsfotografi til reklame. Foretakets hovedvirke innen medie er likevel seriøs journalistikk, innen sjangerer som natur og friluftsliv, politikk og samfunn.

Foretakets andre, men minst like viktige del; er klatrekurs og fjellføring. Hvitblikk har siden sommeren 2017 drevet med guiding på Stetind og andre fjell i Norge: en aktivitet vi er meget fornøyd med.

Selskapets stifter og eier er meg, Timme Ellingjord.

Om meg

I 2012 startet jeg sammen med min eldre bror Aleksander, på halvårskurset til Nord-Norsk Klatreskole. Dette ble på mange måter starten på prosjektet "Hvitblikk", et prosjekt som i etterkant har tatt sin egen vei. I starten skulle prosjektet være en blogg over oppholdet ved skolen, men ble siden til en blogg over reiser og fjell. Ja for det har blitt noen fjell siden da.

Når jeg begynte på klatreskolen, hadde jeg knapt klatret før, så man kan si jeg skylder dem mye. Ikke minst skylder jeg min bror mye. Det at jeg i det hele tatt bega meg ut på bratte eventyr som jeg aldri ville drømt om ellers. Jeg var ski-kjøreren som ikke klatret, og som helst ville ha skiene på beina for å holde maska. HØYDESKREKK. Det var noe jeg uten tvil hadde, og den er ikke helt borte ennå.

Men siden da har jeg klatret, stort og smått, langt og kort. Jeg har funnet en ny glede, en ny mestringsfølelse. Fjellet, det store fjellet, det gir så meget. Den strålende skjønnheten, den uunnværlige stillheten, det er noe vi alle bør oppleve fra tid til annen. 

Etter noen sesonger med klatring følte jeg at jeg var klar til å dele dette med andre. Gleden av å ha med andre i fjellet er stor, ikke minst lærer man så mye av det selv. I 2015 utdannet jeg meg derfor til "NF klatreinstruktør 1 høyfjell". Målet er nå å kunne la ennå flere oppleve den ekte fjellgleden, i vakkert eksponert terreng, på en sikker og trygg måte. 

Men det var ikke bare klatregleden som startet i 2012, det var også gleden over å ta bilder. Å fange øyeblikk. Bloggen ble i grunn en foto-blogg mer enn noe annet. Med en ambisjon om å jobbe med journalistikk, var målet nå å lære seg å ta bilder. I dagens mediemarked er det uten tvil viktig å kunne mestre flere sjangere, og evnen til å både kunne skrive og ta bilder er absolutt verdifull. Selve gleden ved å ta bilder kom riktignok noe senere, men til gjengjeld er den nå stor, og kameraet er blitt uunnværlig hvor enn jeg går. 

Jeg har bestandig vært glad i å dokumentere, fortelle og overbringe nyheter. Det er noe fascinerende ved det. Det har på mange måter vært ett kall, på godt og vondt. Interessen for utenrikspolitikk, historie og samfunn har likeledes vært til stede, og er nok mye av grunnen for at jeg etterhvert endte opp med å flytte til Russland når jeg var 17 år. 

Planen videre er å utforske verden så godt det lar seg gjøre, jobbe videre med utdanningen, og etterhvert jobbe mer spesifikt med utenriksjournalistikk. Mitt spesialfelt er ikke overraskende nok Russland og de tidligere Sovjetstatene, men interessen for Midtøsten er stadig voksende. 

På bloggen min vil det til stadighet publiseres saker som ikke blir solgt, mens du finner solgte saker i porteføljen min. 

Håper du liker siden, og spør gjerne om det er noe. 

 

NO919264705MVA

foto: Aleksander Ellingjord

foto: Aleksander Ellingjord

Verden er vårt kontor

men vi befinner oss stort sett i 

* Volda
* Kjeldebotn
* Lofoten
* Kirkenes
* Oslo
* Narvik
* Trondheim

 

CV

Påbegynt
MA Statsvitenskap/UiO
MA Media Practices/HiVolda

Avsluttet
BA Statsvitenskap/UiT
BA Russlandsstudie UiT
Dokumentarfoto/HiVolda

NF klatreinstruktør 1 høyfjell
Klatreleder 1 inne

Språk:
Norsk, Russisk, Engelsk. 


TA KONTAKT

Navn *
Navn
SVART LOGO HVITBLIKK nettside grå bakgrunbn.png