Guidet klatretur

Vi tilbyr flere guidede klatreturer for en hver smak, både for den erfarne og for den uerfarne.
Har du aldri klatret, men drømmer likevel om å bestige Stetinden? 
Eller er du kanskje på gjennomreise med barn og ektefelle, men likevel har lyst til å ta deg en klatretur?

Se hva vi har å tilby, og ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på. 


Efjorden / Stetinden

P1470473.jpg

Stetind - Orginalveien 

Norges nasjonalfjell, eller "Guds ambolt" som fjellet også går under, er litt av en klassisker i norsk tindesport. Turen tar deg rett opp fra havet til 1392 meter, og gir deg en utsikt uten sidestykke. Turen er ikke vanskelig klatremessig, men krever sin mann eller dame når det kommer til kondisjon og evne til å overkomme sin indre frykt for høyder. 

P1190293.jpg

Kuglhornet - Østkammen 

Fjellet ligger ikke langt unna Stetinden, og er på mange måter havnet i skyggen av sin storebror, med byr på desto bedre klatring. Turen tar deg over en langstrekt rygg, med flere eksponerte punkter og en tidvis veldig fin klatring. Turen egner seg for de som er litt mer klatrevant. 
 

Eidetind - en vakker introduksjon

Eidetind befinner seg på andre siden av Kuglhorn, og tilbyr lett men variert klatring i vakre Efjordomgivelser. Rutene her er av god kvalitet, og egner seg gjerne som en fin introduksjon til fjellklatring. Kort anmarsj og vakker utsikt er ofte en vinneroppskrift.  


Stetinden

Stetinden - Sydpillaren

Sydpillaren, uten tvil områdets "Creme de la Creme", tilbyr 13 taulengder med nydelig klatring på fast og deilig granitt i omgivelser vakrere enn det meste man har opplevd før. Men med over 2 timers anmarsj, og klatring som sakte men sikkert tar deg fra 3 tallet til 6 tallet, så er dette turen som passer for dem som allerede har gjort litt klatring tidligere. 

Lofoten

P1470118.jpg

Svolvær-geita - Forsiden

Svolvær-geita er en Lofot-klassiker uten like. Fjellet ruver høyt over Lofotens hovedstad, og gir en av de fineste og mest spektakulære klatrerutene du finner i området. Istedenfor baksidens skyggedal, gir forsiden deg sol, utsikt og utmerket klatring. Ruten kan til tider være krevende, men desto bedre er det å komme opp. 

.

P1430211.jpg

Bare blåbær - Lofoten klassiker

Det er ikke mange andre klatreruter i Lofoten som kan skilte med å være så velkjent og kjærkommen blant klatrere som "bare blåbær. Utallige klatrekurs har blitt ledet opp ruten, og de klokkerene diedrene og sprekkene med den velkjente Lofoten-granitten har gjort ruten legendarisk. Har du ikke lært deg å jamme ennå? Da vil du snart se at ruten ikke bare er bare blåbær.    

 


Lofoten

P1450662.jpg

Vågakallen - Nordryggen

Selveste "Kallen" i Lofoten er en imponerende skikkelse. Dette er en av de klart lengste turene i Lofoten av det enkle slaget. Turen er lang, og man må være sprek for å holde følge. Først venter det en lang innmarsj på 2 timer, før man skal forsere en lang rygg mot toppen av "kallen". Klatringen er tidvis enkel, men underveis møter man vanskelige og utsatte punkter, som kulminerer i "det siste hoppet" mot toppen

P1470181.jpg

Pianohandler Lunds Rute - første møte med fjellklatring

For sånne som meg som har begynt å klatre i Lofoten, er dette gjerne den første eller en av de første rutene man går på led med naturlige sikringer. Ruten er en klassisk blant kursrutene, og gir overraskende kul og variert klatring, selv blant de som har klatret før. Ikke minst som alltid i Lofoten, møtes man av en strålende utsikt. 

Presten - Vestpillaren

Vestpillaren, ifølge mange kanskje den fineste ruten i Lofoten, om ikke i Norge, byr på mange hundre meter med fantastisk klatring i den beste Lofot-granitten. Ruten er dog jevnt over vanskelig, og egner seg mest for den omreisende som ønsker seg en klatrepartner for turen, eller som en guidet tur for den meget erfarne gjest.