Stetinden - Orginalvegen

Guidet tur:

Stetind er ikke bare kåret til Norges nasjonalfjell, men det er også en bauta i norsk tindesporthistorie. Fjellet ble først besteget så langt tilbake som i 1910, en prestasjon som er imponerende nok i seg selv. 

For å bestige Stetind kreves det god kondisjon, da en lang fottur venter deg. Turen er heller ikke for de med størst høydeskrekk, her må man tørre å gå utover sin egen komfort-sone. 

 

praktisk info

varighet: ca 12 - 15 timer. 

nivå: lett klatring, men du skal være i god form, og kunne tåle klatring på en bratt og utsatt egg. 

væreavhengig: ja, ved dårlig vær blir det ingen tur. Kan sette opp tur til Hammarøyskaftet eller Kughelhornet om været tillater. det. 

oppmøte: vi møtes ved parkeringen rett utenfor Stetindtunnelen ved Storelv. Vi starter turen fra kl 06-08 på morgenen, avhengig av værforhold og gruppen. 

Vi kan være være behjelpelig med skyss og overnatting om ønskelig, ta kontakt. 
 

Hva trenger jeg? 

klær: du trenger vanlig tur-utstyr for høyfjellet. Husk at været i Nord - Norge sommerstid kan være utfordrende, så ta med jakke og bukse som tåler regn og vind, samt ullundertøy, lue og hansker. 

sko: ta med gode tursko som du er komfortabel med å gå langt i. Hvis du har klatresko, ta også disse med. 

utstyr: ta med en stor ryggsekk som egner seg for en lang dag i fjellet. NB. Husk at du skal ha med deg ekstra klatreutstyr i sekken. 30 - 40 litter er ofte passende. 

En gåstav er ofte fin å ha for å spare knær. 

klatreustyr: hos oss kan du låne både hjelm, sele, tau og sikringsutstyr, men ta gjerne med dit eget utstyr om du har. Har du ikke klatresko, men ønsker å låne slike, ta kontakt så skal vi se hva vi klarer å ordne. 

Ansvar og sikkerhet:

Deltagelse på guidet klatretur skjer på eget ansvar. Klatring er definert som risikosport. Arrangøren tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som kan skje på turen, og eventuelle forsikringer må hver enkelt deltager ordne selv. Noen reiseforsikringer dekker risiko/ekstremsport, men ikke alle, sjekk med din leverandør. Ved å melde seg på, forutsetter arrangøren at deltager er innforstått med dette.

Guidene vi bruker er erfarne klatrere, og sikkerhet står alltid i høysetet. Guidene våre er kvalifisert instruktører etter Norges Klatreforbunds og  Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard.

pris

2500 ,-

per person. max 3 stk per guide.
minimum 6000 ,-
 

 
 

Er du alene, men vil ikke leie guide bare for deg?
Send oss en mail, så kanskje vi finner en gruppe du kan være med på. 

Påmelding eller spørsmål

Nedenfor fyller du ut en eventuell forespørsel om påmelding til tur, eller hvis du bare har spørsmål vedrørende tur  

NAVN *
NAVN
Eventuell tidsperiode det passer
Eventuell tidsperiode det passer