Kuglhornet - Østkammen

Guidet tur:

Kuglhornet, også kjent som Huglhornet - er en skjult skatt i skyggen av sin større storebror Stetind. Fjellet byr på mer spennende og vanskeligere klatring enn på Stetind, over en vell så spektakulær rygg. En skikkelig dragerygg. 

Til forskjell fra Stetind, går vi her en annen og mer roligere vei ned fra fjellet. 

praktisk info

varighet: ca 8-10 timer. 

nivå: medium vanskelig klatring, her bør du sitte inne med litt erfaring fra før, eller være litt atletisk og i god form. Eggen oppover er bratt på alle kanter, og du må tåle å være utsatt for høyden du møter på tur opp. Ruten er gradert til 5-. 

væreavhengig: ja, ved dårlig vær blir det ingen tur. Kan sette opp reservetur til Hammarøyskaftet om været tillater det. 

oppmøte: vi møtes ved parkeringen rett nedenfor Verdenssvaet i Efjord. Svaet ligger på venstre siden av E6 når man kjører over eidet for å komme til Bognes - Skarberget fergen. Vi starter turen fra kl 07-09 på morgenen, avhengig av værforhold og gruppen. 

Vi kan være være behjelpelig med skyss og overnatting om ønskelig, ta kontakt. 

Påmelding og avmelding: Du melder deg på igjennom kontaktskjemaet nedenfor.

Når du får påmeldingen bekreftet, er den også bindende og en eventuell avmelding vil føre til et booking-gebyr på 20%.

Ved avtale om tur på en bestemt dato, vil det ved avbestilling mindre enn 10 dager før planlagt tur, faktureres hele beløpet for turen.
 

Hva trenger jeg? 

klær: du trenger vanlig tur-utstyr for høyfjellet. Husk at været i Nord - Norge sommerstid kan være utfordrende, så ta med jakke og bukse som tåler regn og vind, samt ullundertøy, lue og hansker. 

sko: ta med gode tursko som du er komfortabel med å gå langt i. Hvis du har klatresko, ta også disse med. 

utstyr: ta med en stor ryggsekk som egner seg for en lang dag i fjellet. NB. Husk at du skal ha med deg ekstra klatreutstyr i sekken. 30 - 40 litter er ofte passende. 

klatreustyr: hos oss kan du låne både hjelm, sele, tau og sikringsutstyr, men ta gjerne med dit eget utstyr om du har. Har du ikke klatresko, men ønsker å låne slike, ta kontakt så skal vi se hva vi klarer å ordne. 

Fotografier: Alle turdeltakere blir belønnet med profesjonelle fotografier etter endt tur. Har du ikke lyst til å bli tatt bilde av, eller vil ikke at det skal publiseres bilder; si bare ifra. Hvis du ønsker bilde i stort format for å henge på veggen, eller ønsker ferdig print, så kan dette også kjøpes. Ta kontakt for mer informasjon.

P1190293.jpg

pris

3500 ,-

per person. max 2 stk per guide.
minimum 4500,-

 

Ansvar og sikkerhet:

Deltagelse på guidet klatretur skjer på eget ansvar. Klatring er definert som risikosport. Arrangøren tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som kan skje på turen, og eventuelle forsikringer må hver enkelt deltager ordne selv. Noen reiseforsikringer dekker risiko/ekstremsport, men ikke alle, sjekk med din leverandør. Ved å melde seg på, forutsetter arrangøren at deltager er innforstått med dette.

Guidene vi bruker er erfarne klatrere, og sikkerhet står alltid i høysetet. Guidene våre er kvalifisert instruktører etter Norges Klatreforbunds og  Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard.

 

Er du alene, men vil ikke leie guide bare for deg?
Send oss en mail, så kanskje vi finner en gruppe du kan være med på. 

 

Påmelding eller spørsmål

Nedenfor fyller du ut en eventuell forespørsel om påmelding til tur, eller hvis du bare har spørsmål vedrørende tur  

NAVN *
NAVN
Eventuell tidsperiode det passer
Eventuell tidsperiode det passer
Påmelding
Jeg bekrefter at jeg er kjent med vilkårene for påmeldingen og at jeg kjenner til risikoen forbundet med denne turen