Presten - Vestpillaren

Guidet tur:

Presten er nok manges våte Lofot-drøm, og da er det spesielt Vestpillaren som er ønsket. Ruten strekker seg rett opp fra havet, og byr på elegant, men variert klatring på helt sikker og fin Lofoten-granitt. 

Dette er et must for enhver norsk klatrer. En tur du blir å huske inn i evigheten. 

 

praktisk info

varighet: ca 12 - 18 timer. 

nivå: vanskelig klatring. Du skal ha klatret mye før, og være i god form. Turen egner seg mest for de som reiser alene, eller trenger en lokalkjent klatrer sammen med dem. Du bør helst kunne lede noen av de lettere tau-lengdene stabilt. Ruten står i grad 6.  

væreavhengig: ja, ved dårlig vær blir det ingen tur.  

oppmøte: vi møtes ved Festvåg - parkeringen ved Gandalfveggen. Her parkerer vi en bil til returen, mens vi parkerer en annen ved parkeringen rett nedenfor presten. Vi starter turen fra kl 06-08 på morgenen, avhengig av værforhold og gruppen. 

Vi kan være være behjelpelig med skyss og overnatting om ønskelig, ta kontakt. 
 

Hva trenger jeg? 

klær: du trenger vanlig tur-utstyr for høyfjellet. Husk at været i Nord - Norge sommerstid kan være utfordrende, så ta med jakke og bukse som tåler regn og vind, samt ullundertøy, lue og hansker. 

sko: ta med noen lette tursko som du er komfortabel med å gå ned i. Hvis du har klatresko, ta også disse med. 

utstyr: ta med en stor ryggsekk som egner seg for en lang dag i fjellet. NB. Husk at du skal ha med deg ekstra klatreutstyr i sekken. 30 litter er ofte passende. 


klatreustyr: hos oss kan du låne både hjelm, sele, tau og sikringsutstyr, men ta gjerne med dit eget utstyr om du har. Har du ikke klatresko, men ønsker å låne slike, ta kontakt så skal vi se hva vi klarer å ordne. 

pris

3000 ,-

per person. max 2 stk per guide.
minimum 6000 ,-

 

Ansvar og sikkerhet:

Deltagelse på guidet klatretur skjer på eget ansvar. Klatring er definert som risikosport. Arrangøren tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som kan skje på turen, og eventuelle forsikringer må hver enkelt deltager ordne selv. Noen reiseforsikringer dekker risiko/ekstremsport, men ikke alle, sjekk med din leverandør. Ved å melde seg på, forutsetter arrangøren at deltager er innforstått med dette.

Guidene vi bruker er erfarne klatrere, og sikkerhet står alltid i høysetet. Guidene våre er kvalifisert instruktører etter Norges Klatreforbunds og  Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard.

 

Er du alene, men vil ikke leie guide bare for deg?
Send oss en mail, så kanskje vi finner en gruppe du kan være med på. 

Påmelding eller spørsmål

Nedenfor fyller du ut en eventuell forespørsel om påmelding til tur, eller hvis du bare har spørsmål vedrørende tur  

NAVN *
NAVN
Eventuell tidsperiode det passer
Eventuell tidsperiode det passer