Eidetind - en vakker introduksjon.

Guidet tur: 

Ønsker du en innføring til skikkelig klatring? Eller kanskje ønsker du å delta på et flerdagers kurs i hvordan man setter naturlige sikringer i fjellet? Da vil nok Eidetind dekke dine behov. Fjellet har flere varierte ruter av god kvalitet, og det er forskjellige vanskelighetsgrader. 

Rutene avsluttes ved at man rappellerer dem ned. 

Hvilken rute vi velger avhenger av deg og dine ferdigheter og ønsker. Fjellet er lett tilgjengelig og byr på fin klatring ikke langt fra E6, men ligger samtidig fint til, i veldig idylliske omgivelser. 

Ønsker du en lengre tur, se her

praktisk info

varighet: ca 5 - 8 timer. 

nivå: variert klatring, fra lett til middels. Vi tilpasser klatringen til din fysikk og dine ferdigheter.  Rutene ligger mellom 4+ og 5+. 

væreavhengig: ja, ved mye regn blir det ikke tur. Kan sette opp alternativ tur til Hammarøyskaftet. 

oppmøte: vi møtes ved parkeringen rett nedenfor Verdenssvaet i Efjord. Svaet ligger på venstre siden av E6 når man kjører over eidet for å komme til Bognes - Skarberget fergen. Vi er fleksible på når vi starter turen, avhengig av værforhold og gruppen. 

Vi kan være være behjelpelig med skyss og overnatting om ønskelig, ta kontakt. 
 

Hva trenger jeg? 

klær: du trenger vanlig tur-utstyr for høyfjellet. Husk at været i Nord - Norge sommerstid kan være utfordrende, så ta med jakke og bukse som tåler regn og vind, samt ullundertøy, lue og hansker. 

sko: ta med gode tursko som du er komfortabel med å gå langt i. Hvis du har klatresko, ta også disse med. 

utstyr: ta med en stor ryggsekk som egner seg for en lang dag i fjellet. NB. Husk at du skal ha med deg ekstra klatreutstyr i sekken. 30 - 40 litter er ofte passende. 

En gåstav er ofte fin å ha for å spare knær. 

klatreustyr: hos oss kan du låne både hjelm, sele, tau og sikringsutstyr, men ta gjerne med dit eget utstyr om du har. Har du ikke klatresko, men ønsker å låne slike, ta kontakt så skal vi se hva vi klarer å ordne. 

Ansvar og sikkerhet:

Deltagelse på guidet klatretur skjer på eget ansvar. Klatring er definert som risikosport. Arrangøren tar ikke økonomisk ansvar for ulykker som kan skje på turen, og eventuelle forsikringer må hver enkelt deltager ordne selv. Noen reiseforsikringer dekker risiko/ekstremsport, men ikke alle, sjekk med din leverandør. Ved å melde seg på, forutsetter arrangøren at deltager er innforstått med dette.

Guidene vi bruker er erfarne klatrere, og sikkerhet står alltid i høysetet. Guidene våre er kvalifisert instruktører etter Norges Klatreforbunds og  Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard.

P1440373.jpg

pris

1500 ,-

per person. max 4 stk per guide.
minimum 4000,-

 
 

Er du alene, men vil ikke leie guide bare for deg?
Send oss en mail, så kanskje vi finner en gruppe du kan være med på. 

 

Påmelding eller spørsmål

Nedenfor fyller du ut en eventuell forespørsel om påmelding til tur, eller hvis du bare har spørsmål vedrørende tur  

NAVN *
NAVN
Eventuell tidsperiode det passer
Eventuell tidsperiode det passer